Implementacija novog web rješenja za D.Š. Savjetovanje – WWW vaučeri za MSP-ove

Opeativni Program Konkurentnosti I Kohezije
Europska Unija Zajedno Do Fondova EU
Europski Strukturni I Investicijski Fondovi
Webpage Concept

Svrha i namjena Web stranice www.yachtscroatia.com bit će marketinške naravi – atraktivno, moderno i dinamično rješenje za predstavljanje društva i usluga koje društvo nudi na tržištu, s časopisom Yachts Croatia kao osnovnim proizvodom tvrtke.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
 • Broj ugovora: KK.03.2.1.17.0293
 • Nositelj projekta: D.Š. Savjetovanje d.o.o.
 • Trajanje provedbe projekta: od 18.03.2019.
  do 18.03.2020. godine
 • Ukupna vrijednost projekta: 92.000,00 HRK
 • Ukupni prihvatljivi troškovi: 92.000,00 HRK
 • Bespovratna sredstva EU: 69.000,00 HRK
 • Vlastita sredstva: 23.000,00 HRK
 • Kontakt osoba: Darko Šupuk, direktor
  +385 91 3808 012 / darko@yachtscroatia.hr

Kratki opis

Projektom će se razviti novo poslovno web rješenje za Prijavitelja D.Š. Savjetovanje d.o.o. Osnovna svrha i namjena Web stranice bit će marketinške naravi – atraktivno, moderno i dinamično rješenje za predstavljanje društva i usluga koje društvo nudi na tržištu, s časopisom Yachts Croatia kao osnovnim proizvodom tvrtke. Cjelokupna stranica će biti temeljena na CMS modelu, odnosno modelu upravljanja sadržajem gdje Prijavitelj ima mogućnost upravljanja sa dinamičnim tekstualnim i grafičkim sadržajem na stranici, odnosno ima mogućnost dodavanja, uređenja i mijenjanja novosti, sadržaja i opisa.
Postojeća stranica je napravljena na wordpress CMS platformi ali nije kompatibilna s php 7 te koristi kupljeni predložak za koji već više godina ne postoji „update“ pa je postao nekompatibilan sa aktualnim zahtjevima i inačicama preglednika . Projektom će se dizajnirati i implementirati web stranica s implementacijom modernog cms sustava. Stranica mora biti responsivnog dizajna tj. u potpunosti prilagođena mobilnim uređajima, intuitivna kako bi se lako došlo do potrebne informacije te pristupačna osobama oštećenog vida. Za potrebe weba na načelu portala potrebno je napraviti veći broj „custom“ pluginova (programska proširenja web aplikacije) koji su istovremeno i višejezični: objave, galerije, događanja, reklame itd.
Stranica će biti koncipirana kao moderni online magazin s naglaskom na objave iz različitih područja koje su zastupljene u „papirnatom“ izdanju časopisa koji društvo objavljuje – YACHTS CROATIA. Osim toga će se objavljivati novosti, komunicirati s korisnicima, provoditi marketinške akcije te integrirati sadržaj sa društvenim platformama. Cilj je omogućiti dodatni sadržaj za registrirane korisnike Stranica mora biti jednostavna za održavanje i unos podataka te jednostavna za navigaciju. Rješenje mora imati mogućnost nadgradnje te omogućiti istovremeni rad na više autorizacijskih nivoa . Cjelokupna stranica će biti usklađena sa Uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR). Također će se osigurati dodatna zaštita stranice implementacijom SSL certifikata

CIjevi projekta

Svrha projekta jest jačanje tržišne pozicije i konkurentnosti društva D.Š Savjetovanje d.o.o.. implementacijom poslovnog web rješenja sa svrhom unaprjeđenja prisutnosti na tržištu i vidljivosti usluga elektroničkih medija. Projektom će se nabaviti vanjska usluga razvoja i implementacije nove web stranice društva. Rezultat projekta – Izrađeno i implementirano novo poslovno web rješenje za tvrtku D.Š. Savjetovanje d.o.o. pozitivno će doprinijeti poslovanju društva privlačenjem novih klijenata za oglašavanje i nabavku časopisa.

Realizacijom projekta

Provedbom ovog projekta adresiraju se gore navedene potrebe te će se provedbom istog razviti i implementirati nova, moderna i atraktivna web stranica sa vrhunskim pregledom kataloga i sadržaja časopisa društva koja će na vrhunski način prezentirati zanimljive teme te usmjerenim sadržajem privući što veći broj ciljanog segmenta klijenata te sinergijski sa SEO optimizacijom unaprijediti prisutnost i vidljivost na internetu kroz što bolje pozicioniranje na pretraživačima te mogućnosti dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama. Upravo će novi, moderni CMS (sustav upravljanja sadržajem) omogućiti stvaranje optimalnog sadržaja, uređivanje i modificiranje kako bi novostvoreni sadržaj mogao biti što više prilagođen ciljanom segmentu. Ciljani segment klijenata će posjetom web stranice idealno moći dobiti uvid u kvalitetu i relevantnost web stranice i brenda te će realizacijom poslovne aktivnosti (u prvom redu oglašavanje na stranici i u časopisu) osnažiti konkurentnost tvrtke Prijavitelja i unaprijediti poslovanje društva.
Novo poslovno web rješenje će sinergijskim djelovanjem svih marketinških elemenata, razvojem moderne i vrhunski dizajnirane web stranice ( koju će razviti Sailnet prema ponudi) uključujući i razvoj već postojećeg brendinga, strategiju pozicioniranja i content marketing te realizacijom oglašavanja sadržaja generirati nove prihode, doprinijeti razvoju konkurentnosti društva, rast na tržištu, ali i možda najvažnije, doprinijeti pozicioniranju u zahtjevnom segmentu časopisa koji zadovoljavaju specifične potrebe klijenata – obradom tema o yachtingu, gdje je prvi dojam izuzetno važna komponenta.

Rezultati projekta

 • Jačanje tržišne pozicije i konkurentnosti na domaćim i stranim tržištima
 • Privlačenjem novih klijenata za oglašavanje i nabavku časopisa
 • Unaprjeđenja prisutnosti na tržištu i vidljivosti usluga elektroničkih medija